ទឹកឃ្មុំដែលអន់គុណភាព គឺជាទឹកឃ្មុំដែលមានលាយបន្ថែមជាតិផ្អែម ដូចជា ស្ករ Sacchrose, Glucose, Dextrose, Mola-sses, Invert sugar, ម្សៅលម្អងឃ្មុំ ជាដើម ។
មនុស្សភាគច្រើន ច្រើនសម្គាល់ និងយល់ច្រឡំថា ទឹកឃ្មុំដែលឡើងក្រាមខាងក្រោមបាតដប គឺជាទឹកឃ្មុំក្លែងក្លាយ តែការពិត ទឹកឃ្មុំដែលសុទ្ធ និងខាប់ល្អ គឺជាសូលុយស្យុងដែលងាយនឹងឡើងក្រាម នៅពេលយើងទុកដាក់ក្នុងលក្ខខណ្ឌ ត្រជាក់ដូចជាក្នុងទូរទឹកកកជាដើម ។
ការទិញឃ្មុំទាំងផ្លិត ឬទិញទាំងសម្បុក ត្រូវបានគេជឿជាក់ថា គេនឹងបានទឹកឃ្មុំមានគុណភាពល្អ១០០% ប៉ុន្តែការពិត ចំពោះឃ្មុំដែលរស់នៅក្បែរៗទីដែលមានប្រភពទឹកត្នោត ទឹកស្ករ ឬទឹកអំពៅ នោះឃ្មុំនឹងទៅក្រេបប្រភពស្ករទាំងនោះមកសម្បុក ហើយឃ្មុំមិនទាន់បានចម្រាញ់ប្រភេទស្ករទាំងនោះ ឱ្យក្លាយជាទឹកឃ្មុំឆ្អិនល្អ (បម្លែងស្ករ) តែយើងយកទឹកវាមកប្រើប្រាស់ បណ្តាលឱ្យទឹកឃ្មុំនោះ ក៏ជាទឹកឃ្មុំអន់គុណភាពដែរ ។
ដើម្បីសម្គាល់បានថា ជាទឹកឃ្មុំសុទ្ធ ឬមិនសុទ្ធ យើងអាចសម្គាល់ ដោយវិធីសាស្ត្រងាយៗដូចជា ៖
១. ដាក់ដបទឹកឃ្មុំចូលទូរទឹកកក (នៅទីតាំងកក) បើក្នុង២៤ម៉ោង ទឹកឃ្មុំមិនកករឹងទេ ទឹកឃ្មុំនោះ គឺជាទឹកឃ្មុំសុទ្ធ ។
២. ចាក់ទឹកឃ្មុំចូលកែវទឹក បើឃើញទឹកឃ្មុំធ្លាក់ចុះដល់បាតកែវ ដោយមិនសូវមានរលាយចូលទឹក នោះជាប្រភេទទឹកឃ្មុំសុទ្ធ ព្រោះទឹកឃ្មុំសុទ្ធល្អ មានភាពស្អិត ។
៣. ផ្កាប់ដបទឹកឃ្មុំចុះក្រោម បើឃើញទឹកឃ្មុំមានស្អិត ជាប់បាតដបច្រើន គឺជាទឹកឃ្មុំសុទ្ធខាប់ល្អ ។
៤. លាបទឹកឃ្មុំចូលភ្នែក បើទឹកឃ្មុំសុទ្ធ នោះនឹងបណ្តាលឱ្យភ្នែកផ្សា និងចេញទឹកភ្នែក ។
៥. ទឹកឃ្មុំបរិមាណច្រើន សត្វស្រមោចមិនហ៊ានមកក្បែរឡើយ ។
៦. សត្វឆ្កែចូលចិត្តលិទ្ធទឹកស្ករ តែឆ្កែមិនលិទ្ធទឹកឃ្មុំឡើយ ។
វិធីទាំងអម្បាលម៉ានខាងលើនេះ មិនមានភាពសុក្រិត១០០%ទេ ចំពោះទឹកឃ្មុំក្លែងក្លាយកម្រិតបច្ចេកទេសខ្ពស់ តែជាទូទៅយើងអាចទទួលយកបាន ។ ចំពោះវិធីដទៃទៀត គឺការជ្រលក់ស្លឹកខ្ទឹមចូលទឹកឃ្មុំ ការបន្តក់ទឹកឃ្មុំលើក្រដាស ការជ្រលក់ក្បាលឈើគូសចូលក្នុងទឹកឃ្មុំ ការជ្រលក់អំបោះទៀនចូលទឹកឃ្មុំរួចដុត ជាដើម សុទ្ធតែជាវិធីដែលធានាបាននូវភាពត្រឹមត្រូវទាប ៕
(រៀបរៀងដោយ៖ គង់ ឧត្តម | ដកស្រង់ចេញពីសៀវភៅបច្ចេកទេសកសិកម្ម របស់ក្រសួងកសិកម្ម ចុះផ្សាយនៅថ្ងៃទី២៥ ខែសីហា ឆ្នាំ២០១៦)
0 comments:
Post a Comment